2021. GADA PARACELZA BALVAS LAUREĀTI


Ausma Cēbere

Par mūža ieguldījumu farmaceita asistentu speciālistu sagatavošanā, farmaceitiskās aprūpes attīstīšanā, starptautiskās pieredzes pārņemšanā, par ilgstošu sadarbību un dedzīgu atbalstu LFB darbībai un farmācijas speciālistu tālākizglītības projektiem.

Baiba Mauriņa

Par ieguldījumu RSU Farmācijas fakultātes attīstībā, attīstot maģistru studiju programmas klīniskajā farmācijā un rūpnieciskajā farmācijā,par augstskolas un speciālistu darba vides saiknesnostiprināšanu, par LFB un augstskolas sadarbības attīstīšanu, par aktīvu darbību LFB, cita starpā arī tās valdes sastāvā.

Olita Zariņa (Zane Spāre)

Par nozīmīgu ieguldījumu un radošumu žurnāla Materia Medica attīstībā un satura izstrādē, par farmācijas un sociāli nozīmīgu jautājumu profesionālu atspoguļošanu, par darbu farmaceita profesijas cieņas, ietekmes un nozīmīguma celšanu sabiedrībā.

Farmācijas muzejs

Par Latvijas farmācijas vēsturiskā mantojuma apzināšanu un uzturēšanu, par aptiekas un farmācijas jomas kopumā popularizēšanu ne tikai Latvijas sabiedrībā, bet arī citu valstu tūristu vidū, par interesantu un izdomas pilnu farmācijas, aptiekas prezentēšanu dažādu projektu ietvaros, par ilgstošu sadarbību un atbalstu LFB.

Aina Silvija Štokmane

Par mūža ieguldījumu jauno farmaceitu apmācībās, daudzus gadus vadot RSU Farmācijas ķīmijas katedru, par klīniskās farmācijas kā atsevišķas farmācijas apakškategorijas izveidi Latvijā, liekot pamatus RSU klīniskās farmācijas studiju programmai, par aktīvu dalību LFB izveidē un darbībā, par joprojām aktīvu līdzdalību farmācijas jomas aktivitātēs sociālajos tīklos.

 

Uz augšu
Atpakaļ
Pēdējās izmaiņas 2022. gada 17. maijā, plkst. 11:50
Teksta izmērs A A A
LV | EN
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies").
Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Vairāk šeit. Labi