Apmaksāts farmaceita pakalpojums – realitāte Latvijā turpmākos 3 mēnešus! (papildināts 07.04.2020.)

Apmaksāts farmaceita pakalpojums – realitāte Latvijā turpmākos 3 mēnešus! (papildināts 07.04.2020.)

Negaidīts, bet patīkams veselības ministres lēmums ārkārtas situācijas apstākļos!

Valsts (tātad – no budžeta) pārskaitīs aptiekām maksājumu EUR 0.71 par KATRU izsniegto A sarakstā iekļauto kompensējamo references vai lētāko medikamentu - RECEPTI.

Maksājums jānovirza farmaceita un farmaceita asistenta atalgojumam saistībā ar darba apjoma pieaugumu Covid-19 pandēmijas apstākļos!

Tā lēmusi Veselības ministre (Rīkojuma Nr.67 no 2020.gada 31.marta 5.,6.punkts ) par laika periodu no 1.marta līdz 31.maijam. Tagad vēl katrai aptiekai priekšā grāmatvediski aprēķini un saskaņošana ar NVD.
Tas patiesi ir stimulējošs lēmums farmaceitiem un farmaceita asistentiem. Cienījamie kolēģi – konsultēsim profesionāli un atbildīgi, un lai šis lēmums nepaliktu kā ‘’pilotprojekts’’ !

Papildināts 07.04.2020.:

NVD atbilde saistībā ar piemaksu piešķiršanu farmaceitiem un farmaceitu asistentiem saistībā ar darba apjoma pieaugumu Covid-19 pandēmijas apstākļos:


- Informējam, ka atbilstoši VM rīkojumam, Nacionālais veselības dienests aptiekām veiks samaksu par katru A sarakstā esoša references vai lētākā medikamenta atprečošanu, tas nav atkarīgs no kompensācijas apmēra. Par katru recepti, pret kuru pacientam izsniegts A saraksta references vai lētākais medikaments, aptieka saņems 0.71 euro. Atbilstoši rīkojumam šis papildus saņemtais finansējums jānovirza piemaksas veikšanai tieši farmaceitiem, kuri izsniedz šīs zāles.


Ņemot vērā uzdotos papildus jautājumus, Veselības ministrija  vēlreiz uzsver, ka:

1) NVD izmaksās aptiekām 0.71 euro par katru recepti, pret kuru pacientam izsniegts A saraksta references vai lētākais medikaments;

2) piemaksu izmaksāt aptiekā strādājošiem farmaceitiem un farmaceitu asistentiem saistībā ar darba apjoma pieaugumu Covid-19 pandēmijas apstākļos; 

3) atskaites forma par fiksētās piemaksas nodrošināšanu farmaceitiem un farmaceitu asistentiem tiks pievienota NVD līgumam ar aptieku īpašnieku.

 

 

Uz augšu
Atpakaļ
Pēdējās izmaiņas 2020. gada 2. aprīlī, plkst. 12:04
Teksta izmērs A A A
LV | EN
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies").
Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Vairāk šeit. Labi